№ 77 Рішення сесії Дрогобицької міської ради “Про створення історико – архітектурного музею просто неба на прилеглій до Дрогобицького солеварного заводу території”

16.05.1990 525

№ 77 Рішення сесії Дрогобицької міської ради “Про створення історико – архітектурного музею просто неба на прилеглій до Дрогобицького солеварного заводу території”

РІШЕННЯ
Дрогобицької міської Ради народних депутатів
/перша сесія першого демократичного скликання/

від 16 травня 1990 року №77
м. Дрогобич

Про створення історико – архітектурного
музею просто неба на прилеглій
до Дрогобицького солеварного заводу
території

Внаслідок непродуманих дій на прилеглій до солеварного заводу території рішенням міськвиконкому № 121 від 19.02.87 року була відведена ділянка для автогаражного кооперативу “Жигулі”. Таке рішення є грубим порушенням законодавчих актів по експлуатації мінеральних ресурсів. Найстаріший в Європі діючий солеварний завод знаходиться в історичній частині міста поруч з двома дерев’яними пам’ятками архітектури XVII століття – церквами Святого Юра і Воздвиження Чесного Христа.

У безпосередній близькості до гаражів, на відстані 15 мет­рів, знаходиться шахта для видобутку соляної ропи. В зв’язку з вищенаведеним існує постійна загроза отруєння надр автомобільним бензином і маслами та створюється агресивне середовище по від­ношенню до конструкцій архітектурних пам’яток.

Враховуючи вимоги громадськості керуючись законодавчими актами, піклуючись про збереження історичного середовища міста Дрогобича та оздоровлення екологічної ситуації у вказаному районі перша сесія міської Ради народних депутатів першого демократич­ного скликання вирішила:

Зобов’язати виконавчий комітет міської Ради народних депу­татів до

1 липня 1990 року розробити заходи по створенню історико – архітектурного музею просто неба на прилеглій до солевар­ного заводу території, погодивши їх з постійною комісією міської Ради народних депутатів з питань національного відродження, релігії, освіти і культури.

Голова міської Ради
народних депутатів М.І. Глубіш

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту