№ 83 Рішення сесії Дрогобицької міської ради “Про програму відновлення історико-національного та монументально-архітектурного вигляду міста”

05.09.1990 430

№ 83 Рішення сесії Дрогобицької міської ради “Про програму відновлення історико-національного та монументально-архітектурного вигляду міста”

РІШЕННЯ
Дрогобицької міської Ради народних депутатів
Львівської області
/друга сесія першого демократичного скликання/

від 5 вересня 1990 року № 83
м. Дрогобич

Про програму відновлення
історико-національного та
монументально-архітектурного
вигляду міста

Розглянувши представлену «Програму відновлення історико-національного та монументально-архітектурного вигляду міста»;
– у відповідь на численні усні і письмові звернення мешканців міста;
– на підставі результатів опитувань, проведених комісією з гласності;
– беручи до уваги думку фахівців,
Міська Рада народних депутатів вирішила:
1. Затвердити представлену «Програму відновлення історико-національного та монументально-архітектурного вигляду міста» з її першочерговими заходами, яка базується на науково-реєстраційних матеріалах, викладених в праці «Історико-архітектурна інвентаризація на проект режимних зон м. Дрогобича», розроблених Львівським філіалом інституту «Укрпроектреставрація».
2. Виконкому, його відділом, службами, управлінням і громадським організаціям прийняти до неухильного виконання рекомендації «Програми відновлення історико-національного та монументально-архітектурного вигляду міста», для цього:
2.1. До 01.11.90 р. представити президії міської Ради народних депутатів на розгляд і затвердження практичні заходи по реалізації виконання цієї «Програми…», особливо її першочергових заходів, виходячи з забезпечення матеріальними ресурсами та джерелами фінансування.0
2.2. Провести повний демонтаж пам’ятника В.І. Леніну і постамента з передачею бронзової скульптури та елементів гранітного постамента на зберігання Дрогобицькому виробничому управлінню житлово-комунального господарства.
2.3. Демонтувати пам’ятний знак генералу І. Васильеву, як такий, що не відповідає стильовому вирішенню і призначенню площі та архітектурі ратуші.
Разом з міськвійськкоматом та Радою ветеранів війни і праці вирішити питання вшанування пам’яті генерал-майора Васильева та проведення відповідного перезахоронення на Меморіалі військової слави по вул. Самбірській –  Ів. Франка.
3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії Ради народних депутатів з архітектури, будівництва, будівельних матеріалів та національного відродження, релігії, освіти і культури.

Голова міської Ради
народних депутатів М.І. Глубіш

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту