№ 84 Рішення сесії Дрогобицької міської ради “Про екологічну ситуацію в містах Дрогобичі і Стебнику”

06.09.1990 499

№ 84 Рішення сесії Дрогобицької міської ради “Про екологічну ситуацію в містах Дрогобичі і Стебнику”

РІШЕННЯ
Дрогобицької міської Ради народних депутатів
Львівської області
/друга сесія першого демократичного скликання/

від 6 вересня 1990 року № 84
м. Дрогобич

Про екологічну ситуацію
в містах Дрогобичі і
Стебнику

Заслухавши і обговоривши доповідь заступника голови постійної комісії міської Ради народних депутатів з екології і природо збереження п. Курчика Р.М. «Про екологічну ситуацію в регіоні», міська Рада народних депутатів вирішила:
1. Зобов’язати всі підприємства і установи міст Дрогобича і Стебника не проводити процеси будівництва і реконструкції без екологічної експертизи всіма контролюючими природоохоронними органами і розгляду питань будівництва постійною комісією міської Ради з екології і природо збереження .
2. Всім підприємствам до кінця 1 півріччя 1991 року закінчити розробку і затвердити проекти гранично допустимих норм викидів в атмосферу.
3. Дрогобицькому нафтопереробному заводові /п. Матолич Р.М./ до кінця 1 півріччя 1991 року вирішити питання щодо утворення санітарно-захисної зони.
4. Міськвиконкому /п. Дацюк Ю.Я./ до 01.10.90 р. створити комісію із спеціалістів, представників асоціації «Зелений світ» для вивчення питання екологічної обстановки на нафтопереробному заводі і розгляду проекту його реконструкції. Висновки комісії до 01.01.91 р. розглянути на засіданні президії міської Ради народних депутатів для прийняття рішення.
5. Міськвиконкому /п. Дацюк Ю.Я./ розробити комплексну програму «Екологія» для покращення екологічної обстановки в регіоні, скласти екологічну карту і винести ці матеріали на обговорення третьої сесії міської Ради народних депутатів /грудень 1990 року/.
6. Зобов’язати готову міськвиконкому /п. Дацюка Ю.Я./ протягом жовтня 1990 року ввести в штат міськвиконкому посаду спеціаліста з екології з метою координації всіх контролюючих організацій і виконання програми «Екологія».
7. Доручити голові Дрогобицької міської Ради народних депутатів п. Глубішу М.І. клопотати перед обласною і Верховною Радами народних депутатів:
7.1. про передачу податків з підприємств і штрафів за забруднення ними навколишнього середовища до місцевого бюджету на екологічний рахунок;
7.2. про включення в «Закон про місцеве самоврядування» права місцевих Рад самостійно регулювати розмір штрафів за забруднення навколишнього середовища.
8. Контроль за виконанням рішення покласти на комісію міської Ради з екології і природо збереження.

Голова міської Ради
народних депутатів М.І. Глубіш

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту