№ 85 Розпорядження міського голови “Про добір громадян України на військову службу за контрактом до Збройних Сил України у 2020 році”

31.01.2020 925

№ 85 Розпорядження міського голови “Про добір громадян України  на військову службу за контрактом  до Збройних Сил України у 2020 році”

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА
Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
МІСЬКОГО ГОЛОВИ

від 31.01.2020 №85-р

Про добір громадян України
на військову службу за контрактом
до Збройних Сил України у 2020 році

З метою сприяння Дрогобицько-Бориславському об’єднаному районному військовому комісаріату (надалі–ОРВК) в організації та забезпеченні добору громадян України на військову службу за контрактом у Збройні Сили України (далі – ЗСУ), на виконання Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу», розпорядження голови Львівської обласної державної адміністрації від 12.02.2019 №82/0/5-19 «Про відбір громадян України на військову службу за контрактом у Збройні Сили України в 2019 році», керуючись п.20 ч.4 ст.42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:
1. Військовому комісару Дрогобицько-Бориславського об’єднаного районного військового комісаріату, полковнику М.Лисаку спільно з головним редактором КП “Дрогобицьке регіональне радіомовлення “Франкова земля” Й.Фиштиком, завідувачем сектору прес-служби виконавчого комітету Дрогобицької міської ради (далі – виконком) З.Кваснієм та головним спеціалістом з питань мобілізаційної, оборонної режимно-секретної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Я.Янушевичем:
1.1. Через засоби масової інформації здійснити агітаційні заходи з питань розвитку ЗСУ, їх комплектування військовослужбовцями за контрактом з числа громадян, які раніше не проходили військової служби та військовозобов’язаними, придатними до військової служби за станом здоров’я.
1.2. Організувати роботу щодо інформування населення м.Дрогобича та Стебника на офіційному сайті виконкому про вимоги до кандидатів, порядку їх призову на військову службу за контрактом, надання відомостей про перелік спеціальностей, за якими проводиться добір на військову службу за контрактом.
2. Начальнику відділу охорони здоров’я виконавчих органів Дрогобицької міської ради В. Чубі:
2.1. Забезпечити роботу постійно діючої військово-лікарської комісії Дрогобицько-Бориславського ОРВК з добору кандидатів для прийняття на військову службу за контрактом кваліфікованим медичним персоналом.
2.2. Визначити лікувальні заклади у місті для забезпечення медичного обстеження та лікування кандидатів для проходження військової служби за контрактом.
2.3. Забезпечити безкоштовний медичний огляд в лікувальних закладах міста для обстеження громадян, які відібрані кандидатами на військову службу за контрактом.
2.4. Забезпечити в стислі терміни видачу кандидатам, відібраним на військову службу за контрактом, медичних довідок про проходження обов’язкових психіатричних оглядів і сертифікатів про проходження профілактичного наркологічного огляду.
3. Начальнику відділу освіти виконавчих органів Дрогобицької міської ради П.Шев’яку, начальнику відділу молодіжної політики, сім’ї та спорту О.Пашко:
3.1. Спільно з ОРВК забезпечити в навчальних закладах м.Дрогобича та Стебника роботу щодо військово-патріотичного виховання та пропаганди військової служби за контрактом, інформування учнівської та студентської молоді про військову службу за контрактом.
3.2. Спільно із ОРВК сприяти проведенню Днів відкритих дверей у військовій частині А1108 ЗС України для ознайомлення учнівської та студентської молоді з військовою службою за контрактом.
4. Начальнику віділлу економіки виконкому Т.Бачинському всебічно сприяти ОРВК у розміщенні соціальної реклами про військову службу за контрактом, у місцях скупчення людей, в міських маршрутних таксі (автобусах), навчальних закладах, підприємствах (установах) тощо.
5. Начальнику управління праці та соціального захисту І. Терлецькому розробити програму для виділення коштів з міського бюджету для одноразової виплати громадянам, які проживають на території міст Дрогобича та Стебника і уклали контракт для проходження військової служби у Збройних Силах України в 2020 році у розмірі 10 (десять) тисяч гривень.
6. Директору Дрогобицького міськрайонного центру зайнятості Б.Волошину сприяти ОРВК в організації висвітлення в центрі питань щодо порядку добору громадян України на військову службу за контрактом та порядку проходження служби та наявність вакантних посад.
7. Начальнику Дрогобицького ВП ГУ НП України у Львівській області А. Біласу, при отриманні запитів сприяти у своєчасному наданні інформації про спеціальну перевірку відомостей про кандидатів щодо їх притягнення до кримінальної відповідальності, наявності судимості, її зняття, погашення, про застосування до кандидата адміністративних стягнень за корупційні правопорушення.
8. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника міського голови І. Германа.

Міський голова Т.Кучма

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту