№ 869 Рішення сесії Дрогобицької міської ради “Про внесення змін до рішення №416 від 8 червня 2021 року «Про затвердження у новій редакції Порядку визначення та відшкодування Дрогобицькій міській раді збитків, заподіяних внаслідок невикористання земельних ділянок, самовільного зайняття земельних ділянок та використання земельних ділянок з порушенням законодавства про плату за землю»”

07.12.2021 2864

№ 869 Рішення сесії Дрогобицької міської ради “Про внесення змін до рішення №416 від 8 червня 2021 року «Про затвердження у новій редакції Порядку   визначення та відшкодування Дрогобицькій  міській раді збитків, заподіяних  внаслідок  невикористання земельних ділянок,  самовільного зайняття земельних ділянок  та використання земельних ділянок  з порушенням законодавства   про плату за землю»”

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА
ХVI сесія восьмого скликання
РІШЕННЯ

від 07.12.2021 року № 869

Про внесення змін до рішення
№416 від 8 червня 2021 року
«Про затвердження у новій редакції Порядку
визначення та відшкодування Дрогобицькій
міській раді збитків, заподіяних внаслідок
невикористання земельних ділянок,
самовільного зайняття земельних ділянок
та використання земельних ділянок
з порушенням законодавства
про плату за землю»

Розглянувши службову записку управління майна громади виконавчих органів Дрогобицької міської ради (М. Свідовська), з метою посилення контролю за використанням земель, створення єдиних організаційно – правових та економічних засад визначення розмірів збитків, заподіяних внаслідок невикористання земельних ділянок, самовільного зайняття земельних ділянок та використання земельних ділянок з порушенням законодавства про плату за землю, враховуючи рекомендацію постійної комісії ради з питань регулювання земельних відносин (протокол № 31 від 26.10.2021р.), та рішення міської ради від 11.04.2019 р. №1720 «Про покладення на комісію по відшкодуванню збитків власникам землі та землекористувачам додатково вирішення питань щодо відшкодування шкоди згідно зі статтями 1212-1214 ЦК України», на підставі Земельного кодексу України, ст.ст.1212-1214 Цивільного кодексу України, Порядку визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.04.1003 р. № 284, керуючись ст. 25, ст. 26, ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Дрогобицька міська рада вирішила:

1. Доповнити п. 5.4 Додатку №1 до п.1 рішення № 416 від 8 червня 2021 року «Про затвердження у новій редакції Порядку визначення та відшкодування Дрогобицькій міській раді збитків, заподіяних внаслідок невикористання земельних ділянок, самовільного зайняття земельних ділянок та використання земельних ділянок з порушенням законодавства про плату за землю» наступним текстом:
«У випадку, якщо на земельну ділянку, яка використовується землекористувачем під належним йому на праві власності об’єктом нерухомого майна, відсутній кадастровий номер чи технічна документація із землеустрою, або земельна ділянка не сформована (не зареєстрована), що унеможливлює нарахування йому суми завданих ним міській раді збитків, то така документація замовляється Управлінням майна громади виконавчих органів Дрогобицької міської ради за кошти місцевого бюджету з подальшим стягненням вартості документації з боржника, шляхом відшкодуванням її разом з сумою нарахованої йому шкоди у формі неодержаної орендної плати чи безпідставно збереженої орендної плати за землю. У разі, якщо на земельній ділянці знаходиться декілька співвласників будівлі, то кошти стягуються пропорційно займаній ними площі в будівлі.».
2. Контроль за виконанням рішення покласти на голову постійної комісії ради з питань регулювання земельних відносин.

Міський голова Тарас Кучма

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту