№ 92 Рішення сесії Дрогобицької міської ради “Про затвердження Програми забезпечення зубного протезування пільгової категорії населення на 2021 рік”

22.01.2021 1499

№ 92 Рішення сесії Дрогобицької міської ради “Про затвердження Програми забезпечення зубного протезування пільгової категорії населення на 2021 рік”

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА
ІІ сесія восьмого скликання
Р І Ш Е Н Н Я

від 22.січня 2021 року № 92

Про затвердження Програми
забезпечення зубного протезування
пільгової категорії населення
на 2021 рік

Однією з найбільш актуальних проблем в Україні є стан здоров’я населення, у тому числі його складової – стоматологічного здоров’я. Низький рівень стоматологічного здоров’я, насамперед дитячого населення та вагітних жінок, негативно впливає на стан загального здоров’я упродовж усіх періодів життя людини, спричиняючи соціальні й фінансові проблеми та негативно впливаючи на рівень соціально-економічного розвитку країни.

Для виконання вимог Конституції України, Законів України «Основи законодавства України про охорону здоров’я», «Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії», «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні», «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів Національної поліції і деяких інших осіб та їх соціальний захист», «Про донорство крові та її компонентів»,  «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років», «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»,  «Програми подання громадянам гарантованої державою безоплатної медичної допомоги», затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 11.07.2002 р. № 955, постанови Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 р. № 509 «Про облік внутрішньо переміщених осіб», Бюджетного Кодексу України, враховуючи рекомендації постійних комісій ради  з питань охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення (№ 2 від 17.12.2020) та  з питань планування бюджету, фінансів, цінової політики та інвестицій (№________ від _________) міська рада вирішила:

1. Затвердити Програму забезпечення зубного протезування пільгової категорії населення на 2021 рік в сумі 100,0 тис. грн. (Програма додається).

2. Фінансовому управлінню Дрогобицької міської ради (О.Савран) передбачити кошти на реалізацію Програми в межах міського бюджету на 2021 р.

3. Координацію та контроль за виконанням Програми покласти на заступника міського голови з гуманітарних та соціальних питань (А.Ковч).

4. Контроль за виконанням рішення сесії покласти на голову постійної депутатської комісії міської ради з питань охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення (І.Герман) та на голову постійної депутатської комісії міської ради з питань планування бюджету, фінансів, цінової політики та інвестицій (Р.Бейзик).

Міський голова Т.Кучма

Переглянути додаток

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту