№ 97 Рішення виконавчого комітету Дрогобицької міської ради “Про затвердження плати за користування місцями для паркування транспортних засобів на майданчику для паркування в центральній частині міста Дрогобича”

14.05.2020 1106

№ 97 Рішення виконавчого комітету Дрогобицької міської ради “Про  затвердження плати за користування місцями для паркування транспортних засобів на майданчику  для паркування  в центральній частині міста Дрогобича”

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
Р І Ш Е Н Н Я

від 14.05.2020 №97

Про затвердження плати за користування місцями
для паркування транспортних засобів на майданчику
для паркування в центральній частині міста Дрогобича

З метою створення належних умов для паркування транспортних засобів в центральній частині м. Дрогобича, відповідно до Податкового кодексу України, п. 8 ст.28, п. а) пп. 71 ст. 30 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ст..30 Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», Закону України «Про благоустрій населених пунктів», постанови Кабінету Міністрів України від 02.03.2010 №258 «Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з утримання майданчиків для платного паркування транспортних засобів», постанови Кабінету Міністрів України від 03.12.2009 №1342 «Про затвердження Правил паркування транспортних засобів», Положення про паркування транспортних засобів у м. Дрогобичі, рішення сесії Дрогобицької міської ради від 19.03.2020 №2259, виконавчий комітет Дрогобицької міської ради вирішив:
1. Затвердити цілодобовий режим роботи майданчика для паркування в центральній частині міста Дрогобича, з понеділка по неділю включно.
2. Затвердити плату на послугу з користування спеціально відведеним місцем для паркування одним транспортним засобом на майданчику для паркування в центральній частині м. Дрогобича згідно розрахунку розробленого відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 02.03.2010 №258 «Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з утримання майданчиків для платного паркування транспортних засобів», в наступному розмірі:
– тариф за 1 годину – 15,00 гривень;
– абонемент на 10 годин – 130,00 гривень;
– абонемент на 50 годин – 600,00 гривень;
– абонемент на 100 годин – 1000,00 гривень.
3. Не справляти плату за паркування та в’їзд з:
3.1. Спеціального автотранспорту під час виконання прямих службових обов’язків (МВС, Державної служби з надзвичайних ситуацій, швидкої медичної допомоги, аварійного спеціалізованого транспорту міських комунальних служб тощо).
3.2. Транспортних засобів, якими керують особи з інвалідністю з ураженням опорно-рухового апарату, члени їхніх сімей, яким відповідно до порядку забезпечення осіб з інвалідністю автомобілями передано право керування автомобілем, та законні представники недієздатних осіб з інвалідністю або дітей з інвалідністю, які перевозять осіб з інвалідністю (дітей з інвалідністю) з ураженням опорно-рухового апарату, а також транспортних засобів, що належать підприємствам, установам, організаціям громадських організацій осіб з інвалідністю та сфери соціального захисту населення і перевозять осіб з інвалідністю (дітей з інвалідністю) з ураженням опорно-рухового апарату.
3.3. Транспортних засобів мешканців будинків, розташованих (прилеглих) вздовж меж проїжджої частини вулиць, на яких відведено місця для платного паркування в центральній частині міста Дрогобича, при пред’явленні паркувального талону, перепустки виданої оператором із зазначенням марки, моделі та державного реєстраційного номеру транспортного засобу, з 9.00 год. до 18.00 год. (без права займати паркувальне місце), з 18.00 год. до 9.00 год. (з правом займати паркувальне місце), а також паркувальної картки .
3.4. Право на пільгове користування паркувальною зоною, транспортних засобів мешканців будинків, розташованих (прилеглих) вздовж меж проїжджої частини вулиць, на яких відведено місця для платного паркування в центральній частині міста Дрогобича, надається на підставі пільгової паркувальної картки виданої оператором.
3.5. Транспортних засобів час перебування яких у паркувальній зоні не перевищує 20 хвилин.
3.6. За паркування транспортних засобів в неділю і святкові дні.
4. Видача перепусток та паркувальних карток здійснюється згідно порядку визначеного оператором.
5. При перебуванні у паркувальній зоні, водій зобов’язаний розмістити паркувальний талон у лівому нижньому куті лобового скла в салоні транспортного засобу.
6. Оператору – комунальному підприємству «Служба муніципального управління» Дрогобицької міської ради – організувати і проводити діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів у спеціально відведених місцях на майданчику для паркування в центральній частині м. Дрогобича, у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 02.03.2010 № 258 «Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з утримання майданчиків для платного паркування транспортних засобів” та Положення про паркування транспортних засобів у м. Дрогобичі.
7.Організаційному відділу (І. Кушнір) оприлюднити дане рішення в засобах масової інформації.
8.Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови І.Германа.

Міський голова Т. Кучма

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту