№272 Про затвердження Порядку виплати одноразової матеріальної допомоги військовослужбовцям, що вперше підписали контракт щодо проходження військової служби у Збройних силах України

14.10.2024 7255

№272 Про затвердження Порядку виплати одноразової матеріальної допомоги військовослужбовцям, що вперше підписали контракт щодо проходження військової служби у Збройних силах України

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
Р І Ш Е Н Н Я

 

від 14.10.2024 №283

 

Про затвердження Порядку виплати одноразової матеріальної допомоги військовослужбовцям, що вперше підписали контракт щодо проходження військової служби у Збройних силах України

 

На виконання рішення сесії Дрогобицької міської ради від 03.10.2024 №2650 “Про затвердження Програми соціальної підтримки мешканців Дрогобицької міської територіальної громади, які підписали контракт для проходження військової служби у Збройних Силах України та інших військових формуваннях на 2024 рік”, керуючись пп.4 п.«а» чт.1 ст.28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Дрогобицької міської ради в и р і ш и в:

 

  1. Затвердити Порядок виплати одноразової матеріальної допомоги військовослужбовцям, що вперше підписали контракт щодо проходження військової служби у Збройних силах України згідно з додатком.
  2. Виконання Порядку покласти на управління соціального захисту населення Дрогобицької міської ради (І. Терлецький).
  3. Фінансовому управлінню Дрогобицької міської ради (О. Савран) здійснювати фінансування Порядку в межах коштів передбачених на Програму соціальної підтримки мешканців Дрогобицької міської територіальної громади, які підписали контракт для проходження військової служби у Збройних Силах України та інших військових формуваннях на 2024 рік.
  4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з гуманітарних та соціальних відносин Ю. Кушлика.

 

Міський голова                                                                        Тарас КУЧМА

 

 

 

 

 

Додаток до рішення виконавчого комітету Дрогобицької міської ради

від 14.10.2024 №272

 

Порядок виплати одноразової матеріальної допомоги військовослужбовцям, що вперше підписали контракт щодо проходження військової служби у Збройних силах України

 

  1. Цей Порядок визначає механізм виплати одноразової матеріальної допомоги (далі – Допомога) військовослужбовцям, що вперше підписали контракт щодо проходження військової служби у Збройних силах України.
  2. Законодавчою та нормативною основою цього Порядку є Бюджетний, Цивільний та Податковий кодекси України, закони України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про військовий обов’язок та військову службу», рішення сесії Дрогобицької міської ради від 03.10.2024 №2650 “Про затвердження Програми соціальної підтримки мешканців Дрогобицької міської територіальної громади, які підписали контракт для проходження військової служби у Збройних Силах України та інших військових формуваннях на 2024 рік” та інші законодавчі та нормативні акти, що регулюють відносини у відповідній сфері.
  3. Право на отримання допомоги мають заявники, які вперше підписали у 2024 році контракт відповідно до Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу» на термін не менше трьох років, зареєстровані та проживають у Дрогобицькій міській територіальній громаді.
  4. Допомога виплачується заявнику, зазначеному у пунктом 3 цього Порядку разово у розмірі 20 000 грн.

Для отримання допомоги заявник або його представник (близький родич) подає до 10 грудня поточного року до виконавчого комітету Дрогобицької міської ради заяву довільного зразка.

  1. До заяви додаються:

5.1. Завірена копія документа, який підтверджує прийняття вперше на військову службу за контрактом на строк не менше трьох років у 2024 році, а саме: витяг з наказу командира військової частини про проходження військової служби за контрактом або письмова угода про проходження військової служби за контрактом.

5.2. Копії паспорта громадянина України заявника. Якщо паспорт громадянина України виданий у формі картки (ID-паспорт), додатково слід подати документ, виданий компетентним органом про реєстрацію місця проживання.

5.3. Копія реєстраційного номера облікової картки платника податків заявника – крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган Державної фіскальної служби і мають відмітку про це у паспорті.

5.4. Реквізити особового банківського рахунку заявника.

5.5. У разі виникнення обставин, що можуть вплинути на надання допомоги (зміна місця проживання, банківських реквізитів тощо), заявник повідомляє про це управління соціального захисту населення Дрогобицької міської ради (далі – Управління) в десятиденний термін з дня виникнення таких обставин.

5.6. Відповідальність за достовірність та обґрунтованість поданої інформації несе заявник.

  1. Копії документів, що додаються до заяви, засвідчуються заявником або посадовою особою уповноваженою на прийом документів.
  2. Управління готує розпорядження міського голови на виплату одноразової матеріальної допомоги військовослужбовцям, що вперше підписали контракт щодо проходження військової служби у Збройних силах України.
  3. Допомога виплачується шляхом перерахування коштів банківським установам на вказані особові рахунки отримувачів.
  4. Підставою для відмови в наданні допомоги є:

9.1. Відсутність повного пакету документів, визначених пунктом 5 цього Порядку, протягом місяця з дня подання заяви.

9.2. Виявлення недостовірних даних.

9.3. Зміна місця реєстрації поза межами Дрогобицької міської територіальної громади.

9.4. Письмова відмова в одержанні призначеної/нарахованої допомоги.

9.5. Смерть заявника.

  1. У разі наявності підстав для відмови в наданні допомоги Управління протягом десяти робочих днів з дня подання пакету документів, визначених пунктом 5 цього Порядку, приймає рішення про відмову в наданні/виплаті допомоги, про що інформує заявника письмово із зазначенням підстав для відмови протягом десяти робочих днів з моменту прийняття такого рішення.
  2. Облік заяв про надання і виплату одноразової матеріальної допомоги військовослужбовцям, що вперше підписали контракт щодо проходження військової служби у Збройних силах України здійснюється Управлінням шляхом ведення журналу обліку заяв про надання і виплату одноразової грошової допомоги згідно норм законодавства.
  3. Фінансування видатків на надання соціальних виплат здійснюється за рахунок коштів, передбачених на відповідний рік на Програму соціальної підтримки мешканців Дрогобицької міської територіальної громади, які підписали контракт для проходження військової служби у Збройних Силах України та інших військових формуваннях на 2024 рік за КПКВК 0813242 «Інші заходи у сфері соціального захисту населення і соціальне забезпечення».
  4. Складення та подання фінансової і бюджетної звітності про виконання бюджетної програми та використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим та ефективним витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.
  5. Спірні питання щодо надання або відмови в наданні допомоги заявнику вирішуються на засіданні постійної комісії з питань охорони здоров’я, праці та соціального захисту Дрогобицької міської ради за поданням уповноваженого органу.

 

Керуючий справами виконкому                                           Віталій ВОВКІВ

 

Переглянути додаток

 

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту