№ 2058 Рішення сесії Дрогобицької міської ради “Про затвердження Програми фінансування комунальної установи «Дрогобицький медичний інформаційно-аналітичний центр» Дрогобицької міської ради на 2024 рік“

21.12.2023 5390

№ 2058 Рішення сесії Дрогобицької міської ради “Про затвердження Програми фінансування комунальної установи «Дрогобицький медичний інформаційно-аналітичний центр» Дрогобицької міської ради на 2024 рік“

 

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА
XLV сесія восьмого скликання
РІШЕННЯ

від 21.12.2023 року № 2058

 

Про затвердження Програми фінансування
комунальної установи «Дрогобицький медичний
інформаційно-аналітичний центр»
Дрогобицької міської ради на 2024 рік

Реформування галузі охорони здоров’я громади, здійснення належного обсягу надання медичної допомоги населенню Дрогобицької міської територіальної громади і далі вимагає суттєвого покращання. Існуючі проблеми охорони здоров’я є непростими для вирішення, мають багатоаспектний комплексний характер, що обумовлює необхідність оновлення підходів до охорони здоров’я, розробки і реалізації нових стратегій та програм.
Покращення якості надання медичної допомоги можливе лише за умови продовження початих заходів реформування медичної галузі та впровадження нових інноваційних підходів в управлінні.
Зміни в державній політиці фінансування медичної галузі, знайшли відображення в Бюджетному кодексі України, згідно якого, фінансування заходів, установ, організацій, відмінних від державних закладів охорони здоров’я та комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я, переклалось на місцеві обласні та міські бюджети у вигляді затверджених Програм міських або обласних рад.
Для дотримання вимог чинного законодавства України, згідно рішення сесії Дрогобицької міської ради від 20.07.2023 № 1779 «Про створення комунальної установи «Дрогобицький медичний інформаційно-аналітичний центр» Дрогобицької міської ради» утворено юридично самостійну комунальну установу: комунальна установа «Дрогобицький медичний інформаційно-аналітичний центр» Дрогобицької міської ради.
Керуючись Законом України «Основи законодавства України про охорону здоров’я», ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування», Наказів Міністерства охорони здоров’я України від 21.05.1998 № 127 «Про створення Єдиного інформаційного поля системи охорони здоров’я України», від 02.12.2004 № 592 «Про подальше вдосконалення служби медичної статистики», з метою приведення у відповідність Бюджетному кодексу України видатків бюджету Дрогобицької міської ради на фінансування галузі охорони здоров’я, для забезпечення реалізації державної політики реформування сфери охорони здоров’я, ефективного використання матеріальних, трудових і фінансових ресурсів, враховуючи рекомендації постійних комісій ради з питань охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення (№ 31 від 12.12.2023) та з питань планування бюджету, фінансів, цінової політики та інвестицій (№ 93 від 12.12.2023) міська рада вирішила:
Затвердити Програму фінансування комунальної установи «Дрогобицький медичний інформаційно-аналітичний центр» Дрогобицької міської ради на 2024р. в сумі 4440,8 тис. грн. додається.
Фінансовому управлінню Дрогобицької міської ради (О.Савран) передбачити кошти на реалізацію Програми в межах міського бюджету на 2024 р.
Контроль за виконанням рішення сесії покласти на голову постійної комісії ради з питань планування бюджету, фінансів, цінової політики та інвестицій (Р.Бейзик).

Міський голова Тарас КУЧМА

Переглянути додаток

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту