Аналіз впливу регуляторного акту Проект рішення Дрогобицької міської ради «Про затвердження Положення про порядок виділення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва»

23.06.2017 610

Аналіз впливу регуляторного акту Проект рішення Дрогобицької міської ради «Про затвердження Положення про  порядок виділення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва»

Аналіз впливу регуляторного акту

Назва регуляторного акту: Проект  рішення    Дрогобицької    міської    ради „Про затвердження Положення про  порядок виділення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва»

Регуляторний орган: Дрогобицька міська рада.

Розробник документа: відділ оренди та приватизації комунального майна виконавчого комітету Дрогобицької міської ради, депутати Дрогобицької міської ради.

Відповідальна особа : Р. Урбан

Контактний телефон : 2-25-35.

Положення про порядок виділення громадянам земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва

1. Визначення проблеми, яку передбачається розв’язати шляхом державного регулювання. Відповідно до розробленого регуляторного акта передбачається врегулювати організаційні відносини, пов’язані з передачею громадянам міста Дрогобича у власність земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва.

2. Визначення цілей державного регулювання. Метою здійснення регулювання земельних відносин є подальше упорядкування процесу передачі у власність земельних ділянок.

3Визначення та оцінка альтернативних способів досягнення зазначених цілей. Рішення підготовлено з метою реалізації повноважень Дрогобицької міської ради як представника власника майна територіальної громади м. Дрогобич та регулювання порядку виділення земельних ділянок.

4. Опис механізму, який пропонується для розв’язання проблеми. Вказану проблему планується розв’язати шляхом прийняття рішення Дрогобицької міської ради “Про затвердження положення «Про порядок виділення громадянам земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва», згідно з яким пропонується затвердити: порядок прийняття та опрацювання звернень громадян для виділення їм земельних ділянок та порядок передачі цих земельних ділянок у власність.

5.Обгрунтування можливості досягнення визначених цілей у разі прийняття регуляторного акта. Впровадження регулювання організаційних відносин, пов’язаних з передачею земельних ділянок шляхом прийняття вищезазначеного рішення Дрогобицької міської ради надає можливість: упорядкувати порядок затвердження документації та передачі земельних ділянок у власність.

6. Характеристика очікуваних результатів прийняття акта. Прийняття зазначеного рішення надасть можливість міській раді більш ефективно контролювати надання земельних ділянок у власність, використання землі громадянами за цільовим призначенням.  Регуляторний акт буде прийнято з метою вирішення питань реалізації права на землю фізичними особами, а також удосконалить процедуру вирішення питань надання земельних ділянок у власність.

7. Обґрунтування строку дії запропонованого регуляторного акта. Строк дії запропонованого регуляторного акта постійний, із можливістю внесення до нього змін, доповнень та його відміни у разі зміни чинного законодавства чи інших необхідних випадках.

8. Визначення показників результативності регуляторного акта. Показники результативності зазначеного рішення передбачається визначати за наступними критеріями: кількість земельних ділянок, наданих громадянам під індивідуальне житлове будівництво, кількість забудованих в подальшому земельних ділянок.

9. Заходи, з допомогою яких буде здійснюватися відстеження результативності акта:  опитування громадян про узгодженість чи неузгодженість прийнятого регуляторного акта існуючим умовам надання у власність земельних ділянок.

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту