Про встановлення плати за користування місцем для паркування транспортних засобів на відведених майданчиках для паркування на вул. Миколи Лисенка, вул. Івана Франка, вул. Данила Галицького, вул. Пилипа Орлика м. Дрогобич

05.11.2021 2455

Про встановлення плати за користування  місцем для паркування транспортних  засобів на відведених майданчиках для  паркування на вул. Миколи Лисенка,  вул. Івана Франка, вул. Данила Галицького, вул. Пилипа Орлика м. Дрогобич

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
Р І Ш Е Н Н Я

від __________ 2021 року № ______

Про встановлення плати за користування
місцем для паркування транспортних
засобів на відведених майданчиках для
паркування на вул. Миколи Лисенка,
вул. Івана Франка, вул. Данила Галицького,
вул. Пилипа Орлика м. Дрогобич

З метою створення належних умов для паркування транспортних засобів в місті Дрогобичі, відповідно до Податкового кодексу України, ст.25-26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.30 Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», Закону України «Про благоустрій населених пунктів», постанови Кабінету Міністрів України від 02.03.2010 № 258 «Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з утримання майданчиків для платного паркування транспортних засобів», Положення про паркування транспортних засобів у м. Дрогобичі затвердженого рішення сесії Дрогобицької міської ради від 27.07.2021 №2221, рішення сесії Дрогобицької міської ради 21.10.2021 року № 706 «Про затвердження спеціально відведених ділянок, для забезпечення платного паркування транспортних засобів на відведених майданчиках для паркування на вулицях міста Дрогобича», виконавчий комітет Дрогобицької міської ради вирішив:

1. Встановити режим роботи на відведених майданчиках для паркування на вул. Миколи Лисенка, вул. Івана Франка, вул. Данила Галицького, вул. Пилипа Орлика м. Дрогобич, з 8.00 год. по 19.00 год., крім неділі та святкових днів.
2. Встановити плату на послугу з користування місцем для паркування одним транспортним засобом на відведених майданчиках для паркування на вул. Миколи Лисенка, вул. Івана Франка, вул. Данила Галицького, вул. Пилипа Орлика м. Дрогобич (відповідно до розрахунків оператора 1,2,3,4) в наступному розмірі:
– тариф за 1 годину – 10,00 гривень.
3. Не справляти плату за паркування та в’їзд з :
3.1. Спеціального автотранспорту під час виконання прямих службових обов’язків (МВС, Державної служби з надзвичайних ситуацій, швидкої медичної допомоги, аварійного спеціалізованого транспорту міських комунальних служб тощо).
3.2. Транспортних засобів, якими керують особи з інвалідністю з ураженням опорно-рухового апарату, члени їхніх сімей, яким відповідно до порядку забезпечення осіб з інвалідністю автомобілями передано право керування автомобілем, та законні представники недієздатних осіб з інвалідністю або дітей з інвалідністю, які перевозять осіб з інвалідністю (дітей з інвалідністю) з ураженням опорно-рухового апарату, а також транспортних засобів, що належать підприємствам, установам, організаціям громадських організацій осіб з інвалідністю та сфери соціального захисту населення і перевозять осіб з інвалідністю (дітей з інвалідністю) з ураженням опорно-рухового апарату.
3.3. За паркування транспортних засобів з 19.00 год. до 8.00 год. та в неділю і святкові дні.
4. При перебуванні у паркувальній зоні, водій зобов’язаний розмістити паркувальний талон у лівому нижньому куті лобового скла в салоні транспортного засобу. Після закінчення часу паркування, за який сплачено, водій зобов’язаний звільнити місце паркування або сплатити вартість послуг з користування майданчиком для платного паркування за час фактичного паркування.
4.1.Відсутність паркувального талону у лівому нижньому куті лобового скла в салоні транспортного засобу та відсутність підтвердження сплати користувачем вартості послуг з користування майданчиками для платного паркування тягне за собою відповідальність, передбачену ч.1 ст.152-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме накладення штрафу в двадцятикратному розмірі від вартості однієї години послуги з користування тим майданчиком для платного паркування транспортних засобів, на якому знаходиться транспортний засіб у момент порушення.
4.2.Від імені виконавчого комітету Дрогобицької міської ради розглядати справи про адміністративні правопорушення, передбачені ч.1 152-1 КУпАП, і накладати адміністративні стягнення мають право посадові особи уповноважені виконавчим комітетом Дрогобицької міської ради.
5.Допускається безоплатна стоянка транспортного засобу протягом 10 хвилин після закінчення часу паркування, за який сплачено.
6. Оператору – комунальному підприємству «Служба муніципального управління» Дрогобицької міської ради – організувати і проводити діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів на відведених майданчиках для паркування на вул. Миколи Лисенка, вул. Івана Франка, вул. Данила Галицького, вул. Пилипа Орлика м. Дрогобич, у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 02.03.2010 № 258 «Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з утримання майданчиків для платного паркування транспортних засобів» та Положення про паркування транспортних засобів у м. Дрогобичі затвердженого рішення сесії Дрогобицької міської ради від 27.07.2021 №2221.
9. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з комунальних питань, директора департаменту міського господарства Р.Москалика.

Міський голова Т. Кучма

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту