№26 Рішення виконавчого комітету “Про організацію оплачуваних громадських робіт на підприємствах, організаціях та установах у Дрогобицькій міській територіальній громаді на 2024-2027 роки”

16.01.2024 5509

№26 Рішення виконавчого комітету “Про організацію оплачуваних громадських робіт на підприємствах, організаціях та установах у Дрогобицькій міській територіальній громаді на 2024-2027 роки”

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
Р І Ш Е Н Н Я

 

від 16.01.2024 №26

Про організацію оплачуваних
громадських робіт на підприємствах,
організаціях та установах у Дрогобицькій
міській територіальній громаді на 2024-2027 роки” 

З метою сприяння соціального розвитку міста, створення умов реалізації прав громадян на працю, збільшення зайнятості населення та зменшення масштабів безробіття в Дрогобицькій міській територіальній громаді, забезпечення соціальних гарантій громадян, які втратили роботу, керуючись ст. 31 Закону України “Про зайнятість населення”, Порядком організації громадських та інших робіт тимчасового характеру затвердженого Постановою КМУ від 20 березня 2013 р. № 175, пп 7 пункту “б” частини першої статті 34 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет Дрогобицької міської ради вирішив:
1. Затвердити перелік видів оплачуваних громадських робіт у 2024-2027 роках, які мають суспільно-корисну спрямованість, відповідають потребам міста і сприяють його соціальному розвитку (додаток №1) та перелік підприємств, установ та організацій, які здійснюватимуть громадські роботи у 2024-2027 роках (додаток №2).
2. Підприємствам, установам та організаціям організовувати та проводити оплачувані громадські роботи відповідно до потрібних їм видів робіт. Фінансування оплачуваних громадських робіт здійснювати:
2.1. За рахунок Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття – за напрямками соціального спрямування.
2.2. На паритетних засадах за рахунок коштів місцевого бюджету (коштів підприємств, установ та організацій, для яких ці роботи виконуються) та фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття – громадських робіт, пов’язаних з благоустроєм.
3. Керівникам підприємств, установ та організацій Дрогобицької міської територіальної громади:
3.1. Укласти з Дрогобицькою філією Львівського обласного центру зайнятості (Б.Волошин) договори на організацію громадських робіт та їх фінансування в 2024-2027 роках.
3.2. Створювати тимчасові робочі місця відповідно до переліку видів громадських робіт викладених у додатку 1 цього рішення.
3.3. Інформувати Дрогобицьку філію Львівського обласного центру зайнятості про перелік наявних видів громадських робіт і потребу у працівниках.
4. Дрогобицькій філії Львівського обласного центру зайнятості (Б.Волошин) забезпечити скерування осіб з числа безробітних (за їх згодою) на визначені громадські роботи.
5. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови Р. Бейзика.

Міський голова       Тарас КУЧМА

Переглянути додаток

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту